Liedjes die 'goed' verkopen

Dit kan een heel, heel, heel erg lange lijst worden: liedjes die gebruikt zijn in of zelfs bekend geworden zijn dankzij een commercial. Laten we dit dan maar gemakshalve deel één noemen en er vanuit gaan dat er nog vele delen volgen. Een eerste random selectie dan maar, hits tussen pingels:

Heb jij suggesties voor deel twee van de reclamelijst?

Geef ze dan onderaan dit bericht door!

1. Xavier Rudd - 'Follow The Sun'

De zon schijnt, je zit op een rots in Mallorca terwijl je denkt aan alle drukte die het dagelijks leven met zich meebrengt. Je man en kinderen zijn aan het voetballen op het strand. Op de achtergrond van deze wegdroombeelden klinkt het nummer 'Follow The Sun' van Xavier Rudd. De singer-songwriter brengt het nummer in 2012 uit maar vergaart er helemaal aan het einde van 2015 bekendheid mee als het in een reclame van een reisorganisatie wordt gebruikt. 

2. Edward Sharpe & The Magnetic Zeros - 'Home'

Moet je dit liedje eerst met inbussleutels in elkaar zetten? Zijn alle onderdelen wel meegeleverd? Is ie te vinden in de grote spullen-kelder of moet je eerst het hele wandelpad langs zodat je niets mist? Past ie een beetje bij de Billy? En kun je na afloop ook een hotdog met cola kopen voor 1,50? Geen idee eigenlijk. Maar fluitend door de IKEA dankzij dit nog altijd gebruikte deuntje!

3. Lenka - 'Everything At Once'

Windows ging nog nooit zo op de schop als bij de transformatie van versie 7 naar versie 8: weg desktop, hallo Metro interface. Weg startknop, hallo eh. Ja ik kan lang lullen maar ik heb nooit met Windows 8 gewerkt joh. Geen idee wat er allemaal anders is. Op kantoor kijken we nog steeds naar XP en thuis zit ik dik tevreden aan de Mac. Maar goed, de muziek van Windows 8 ken ik wel. Da’s dit liedje.

4. Jose Gonzalez - 'Heartbeats'

Om de hele wereld te laten weten dat de nieuwe Bravia TV de kleuren van het scherm laat spatten, besloot Sony een paar dozen gekleurde stuiterballen bovenaan een hoge weg in San Francisco naar beneden te laten storten. Ik denk dat die krengen nog steeds in de voegen van de huizen zitten nu. Net confetti. Dat vind je ook nog jaren later overal terug. Of pepernoten. Wat een troep. Maar oh ja, het liedje. Oorspronkelijk een shoegaze-anthem van The Knife, Jose Gonzalez maakte van 'Heartbeats' een lieflijk gitaardeuntje.

5. Etta James - 'I Just Want To Make Love To You'

Een kantoor vol dames die steeds onrustiger worden, tot er een geroezemoes begint: het is half twaalf! En wat betekent dat? Juist, de Diet Coke Break! De bouwvakkers beneden op straat nemen een blikje cola en doen daar - heel logisch - hun shirt bij uit. En laten het nou stuk voor stuk woest aantrekkelijke sixpacks zijn die onder die shirts verborgen zitten. Zulke bouwvakkers heb je in Nederland niet hoor. Hier laten ze alleen maar boeren na de Coca Cola.

6. Simone White - 'Beep Beep Song'

De prachtige reclame waarin stap voor stap een Audio wordt opgebouwd viel meteen op: door de mooie beelden maar ook zeker door het bijzondere liedje dat er onder zat: het lieflijke 'Beep Beep Song' van Simone White.

7. Queen - 'It’s A Beautiful Day'

De zee. Het strand. Op het strand een houten kist. De kist gaat open en we kijken recht in de grote zwarte kijkers van een zeehond. Ietwat onwennig wurmt het beestje zich uit de kist en gaat steeds sneller richting het water. Sneller en sneller, tot hij lekker kan wegzwemmen: de vrijheid tegemoet. "It’s a beautiful day, the sun is shining… and nooooooo one’s gonna stop that zeehond now!"

8. Fluitsma & van Tijn - '15 Miljoen Mensen'

Het was in eerste instantie niet meer dan een tune voor een Postbank-commercial, maar sloeg zo aan dat er niet lang daarna een volwaardige singleversie van werd gemaakt, die een grote hit werd. Inmiddels achterhaald want we zijn nu met 16,8 miljoen mensen. Maar dat bekt niet zo lekker.

9. Marc Bolan & T Rex - '20th Century Boy'

Er zijn echt ZOveel hits in de Levi’s commercials gestopt dat alleen daar al drie Listomania’s van gemaakt kunnen worden. The Clash, Steve Miller, Percy Sledge, Erma Framklin… het is een immense waslijst. Een stonewashed-lijst, moehahaha. Ik heb deze blind geprikt, swear to god. En vind 'm ook heel tof. Me and my lucky finger.

10. Roots Syndicate - 'Mockin’ Bird Hill'

Even Apeldoorn bellen - want die vrolijke rastaman die met z’n koddige wagentje bijna een ravijn in stortte bleek een lijnentrekker. Hilarisch! Maar vooral: wat een eng vrolijk liedje! Ik kan niet meer ophouden met lachen! Haal die glimlach van m’n gezicht! MAKE! IT! STOP! Shoot me! NOW!

Heb jij suggesties voor deel twee van de reclamelijst?

Reacties (27)
19 feb 2016 14:45 Maarten
Niet te vergeten: Yeah Yeah - Sam Means. Werd gebruikt in de reclame van Nationale Nederlanden met een dansende man door het huis.

Zeker Home van Edward Sharp is iconisch natuurlijk! En ook Mystery Repeats van Pete Philly en Perquisite, die bij de Karweireclames worden gebruikt.
22 jan 2016 9:12 Maarten
Bright Eyes - First day of my life (NS)
22 jan 2016 0:40 Nina
En niet te vergeten, Postal Service - Such Great Heights, uit een reclame voor een uitzendbureau (2007?)
22 jan 2016 0:37 Nina
4Hero - les fleur, bij de Baileys reclame!

En uit de Lee reclame, Roy Orbison - Pretty Woman

Pete Philly & Perquisite - Mystery Repeats.. van.. een bouwmarkt.

The Shins - New Slang, rond de verkiezingstijd!

Radical face - welcome home (canon reclame, awwww)

X Ambassadors & Jamie N Commons - Jungle, voor Beats by Dre (en het WK 2014).
21 jan 2016 16:24 Marion
M83 met Midnight City. Zit in zoooooveeeeel reclames: Renault, Ariel, Victoria's Secret, Gucci.....
24 feb 2014 17:02 Vera
Mannish Boy - Muddy Waters (Calvé Pindakaas)
21 feb 2014 19:27 Tom
Clinic - DP (Mentos reclame met die schapen)
21 feb 2014 19:26 Tom
Clinic - DP (Mentos reclame met die schapen)
21 feb 2014 16:52 Peter van Cappelle
The Motors - Airport (commercial KPN in 2004)
Kaki King - Life Being What It Is (commercial van de Nierstichting)
Lovin' Spoonful - Summer In The City (NS reclame)
21 feb 2014 16:47 linda
Giovanca - On My way in de V&D reclames
21 feb 2014 11:24 Evelien
Vance Joy - Riptide. Wordt in Australie al gebruikt in commercials (ik leerde het liedje via de commercial kennen!) van oa. GoPro (camera) en Medibank, duurt niet lang voordat dit liedje ook in een nederlandse reclame zal komen ;-)
20 feb 2014 11:42 peter elmers
Broken Glass Heroes - Delphonic
uit de reclame van center parcs
Mooi!!!
20 feb 2014 11:10 denis michiels
Glorious - Andreas Johnson
19 feb 2014 11:24 Friso
Een superstoere commercial van Nike van een paar jaar geleden onder het mom van: Take it to the next level: http://www.youtube.com/watch?v=G3qtbWA_nrs

Het nummer in kwestie: Eagles of Death Metal- Don't Speak
18 feb 2014 13:12 Joleyn
Us - Regina Spektor van KPN commercial
18 feb 2014 12:28 Marin
Morcheeba - Wonders never cease (brand bier)
Heavy Deviance - You Got Me Movin' (grolsch)
Danny Vera - Headin' For The City (royal club)
18 feb 2014 11:40 arno
Bohemian like you - Dandy Warhols
18 feb 2014 11:22 Bas
Just Say Hello (Froger) in reclame van Simpel
18 feb 2014 10:53 Rein van Opbergen
A Skillz feat Krafty Kuts - Happiness

http://www.youtube.com/watch?v=pMOvjYH55DU

Faaaaantastisch :D
18 feb 2014 10:52 Sebastiaan
4Hero - Les Fleur (Baileys reclame)
Laat een reactie achter
 
Reageer via Facebook
Facebook reacties worden niet getoond, omdat er geen toestemming is voor social media cookies.