Happy zin in 13 vrolijke liedjes?

Het is 20 maart de Internationale Dag van de Vrolijkheid. Kid you not. En serieus hoor: uitgeroepen door de Verenigde Naties en de ambassadeur is niemand minder dan Pharrell, vanwege zijn monsterhit 'Happy'. Er zit ook wel een mooie gedachte achter trouwens: iedereen ter wereld moet de mogelijkheid hebben geluk na te streven. Omdat muziek daarvoor wat mij betreft onontbeerlijk is, 12 liedjes NAAST die van Pharrell die stralen van geluk.

Van welk liedje word jij happy?

Geef het onderaan het bericht door!

1. Sita - 'Happy'

Ik geloof dus eigenlijk niet in Guilty Pleasures. Als je ergens plezier aan beleeft moet je je daar vooral niet schuldig over voelen. Kan jou het schelen wat een ander van jou plezier vindt, zolang je er niemand kwaad mee doet. Dus kom op. Zing schaamteloos mee met deze solo-hit van Sita. Want je wil het. Geef nou maar gewoon toe.

2. Alexis Jordan - 'Happiness'

Alexis kan zo ook in een lijstje one-hit wonders, maar oh oh oh wat klonk de zomer van 2010 lekkerder met deze hit. Ultieme meeneuriër ook. Wat bij deze een woord is.

3. Housemartins - 'Happy Hour'

Maakt drank gelukkig? Nee, dat niet. Maar je kunt er wel soms heel blij van worden, zeker als het niet zoveel kost :-) Dus: lang leve Happy Hour!

4. R.E.M. - 'Shiny Happy People'

Eigenlijk bedoeld als cynisch commentaar op Chinese propaganda-posters van lachende gezinnetjes in de tijd dat de overheid daar protesterende studenten neermaaide op het Plein van de Hemelse Vrede. Maar in it’s own right een verdomd blij liedje.

5. Waylon - 'Happy Song'

Titel dekt de lading wel, dunkt me.

6. Jonathan Jeremiah - 'Happiness'

Deze bebaarde troubadour wordt nog steeds in één klap happy bij het horen van de naam Gerard Ekdom, die hem in Nederland de grote doorbraak gaf door debuutsingle 'Lost' aan één stuk door te blijven draaien. Deze opvolger geeft meteen warme gevoelens, het geluksgevoel van een zondagochtend onder de lakens, zonnetje dat naar binnen schijnt en de geur van verse koffie met warme croissants. En kruimels in bed ja, maar dat is voor later zorg.

7. Bjork - 'Violently Happy'

Dit liedje gaat stiekem een beetje over de keerzijde van blijheid: blij als je bij die ene persoon bent, maar de ellende als of hij of zij niet bij je is. Dat je dan uit pure frustratie over daken gaat rennen in een sneeuwstorm, of 97 tequila's gaat drinken. Die voorbeelden komen rechtstreeks van Bjork zelf trouwens. Dus mocht je ooit een IJslandse dame op je dak hebben in de winter, geef haar wat liefde. Of een tequila.

8. Garbage - 'Only Happy When It Rains'

Dooddoener als het keihard regent (vooral als het al twee maanden onafgebroken losgaat): “de boeren zijn er blij mee”. Voor jullie, agrarisch Nederland.

9. Sheryl Crow - 'If It Makes You Happy'

Heel gek, maar dit liedje van Sheryl gaat over iemand die - wat er ook gebeurt - depressief in een hoekje zit te mokken. Ze schreef het na het overweldigende succes van haar debuutalbum toen ze niet om kon gaan met de druk vanuit haar platenmaatschappij om een minstens zo succesvolle opvolger te schrijven. Succes maakt dus niet altijd gelukkig. In 2011 schreef ze trouwens een kookboek vol gezonde maaltijden en snacks. De titel: If It Makes You Healty. Had wat mij betreft ook gekund: All I Wanna Chew.

10. The Turtles - 'Happy Together'

Klinkt als lekker samen zijn met z’n tweetjes, maar gaat juist over iemand die dat niet voor elkaar krijgt. De zin “How is the weather” geeft aan dat het nooit tot liefde en passie zal komen tussen de zanger en zijn grote liefde, maar dat het blijft bij oppervlakkig geklets over het weer.

11. Racoon - 'Happy Family'

Daar komt dus nooit een gelukkig gezinnetje van.

12. Orson - 'Happiness'

Orson scoorde een paar radio-hitjes met nummers als 'No Tomorrow' en 'Ain’t No Party'. Echt succesvol werden ze helaas nooit, maar dat weerhield hen er niet van een gezonde dosis 'Happiness' te ervaren.

13. Pharrell - 'Happy'

Mister Happy himself mag natuurlijk niet ontbreken in dit vrolijke lijstje.

Beluister hier de liedjes via Spotify

Van welk liedje word jij happy?

Reacties (5)
19 jan 2015 10:28 annely
Men without Hats - Safety dance 1982
20 mrt 2014 11:19 Yvo Schatorje
C2C - Happy ft. D. Martin

http://www.youtube.com/watch?v=tvY7Nw1i6Kw
20 mrt 2014 11:19 Yvo Schatorje
C2C - Happy ft. D. Martin

http://www.youtube.com/watch?v=tvY7Nw1i6Kw
17 mrt 2014 19:58 Dennis Stappers
Wie kent Serious Rope - Happiness nog?

1993

https://www.youtube.com/watch?v=QfwicvLlPzk
17 mrt 2014 18:54 Kitty Bergmans Plaizier
Wat dacht je van een beetje Happiness van Roger Taylor http://youtu.be/QxiK_Leps3w
Laat een reactie achter
 
Reageer via Facebook
Facebook reacties worden niet getoond, omdat er geen toestemming is voor social media cookies.