16 keer Waar blijft de tijd

Het is bijna tijd voor de zomertijd! Dus gaat de klok een uur eh... verzet. Nee, vooruit. Voorjaar vooruit. Dat was 'm. Een uur minder dus dat etmaal. Waar blijft de tijd! Nou, deels in dit lijstje. Hier vind je 16 liedjes over dingen die je met je tijd kunt doen. En onthoud: daar heb je komend weekend dus één uur minder voor.

 

 

 

 

 

1. Owen Paul - ' My Favourite Waste Of Time'  

Mocht je nou niks zinnigs van plan zijn met je tijd, dan kun je ‘m lekker verlummelen. Met je favoriete nutteloze bezigheid. Het is als compliment bedoeld, maar zo voelt het niet echt, hè? Owen Paul is een ultieme one hit wonder, maar na deze monsterhit uit 1986 bleef het stil rondom hem. Tot hij bij vrienden in LA op bezoek ging, wat muziek speelde in de tuin en toen kennismaakte met de buren…

2. Mocky - ' Catch A Moment In Time' 

Nog zo’n one hit wonder. Of eigenlijk: one flop wonder. Tof liedje, maar nooit echt een grote hit geweest. Twee andere tracks waar Mocky aan meeschreef, verging het beter: 'Another Day' en 'Multiply'  van Jamie Lidell. In 2014 komt hij met een nieuw album.

3. Semisonic - 'Closing Time' 

Het grootste nadeel van een uur de klok vooruit betekent voor nachtbrakers een uur eerder sluitingstijd van club en kroeg. One last round for alcohol… WAT NU AL!!?

4. Daryl Hall - ' Dreamtime' 

En als je dan gewoon braaf in je bed ligt, hoop ik dat je zondag enigszins kan uitslapen, want dan kun je óók gewoon een uur korter slapen! Een uur minder dreamtime, inderdaad.

5. Pink - 'Feel Good Time'

Wat zou jij het liefst met dat verdwenen uur gedaan hebben? Iets leuks, neem ik aan. Lol maken. Lekker eten. Uurtje tukken. Seks. Kortom: jezelf goed voelen. Feel good time indeed.

6. Johnny Hates Jazz - ' Turn Back The Clock'  

Nee Johnny. Echt niet. Dat is in oktober weer. BRENG ME NOU TOCH NIET IN DE WAR!

7. Owl City - 'Good Time' 

Aan de ene kant is het makkelijker op geworden. Heel veel apparaten en devices schakelen automatisch over op zomer- en wintertijd. Maar: andere dus niet. De thermostaat, ging die nou uit zichzelf? En de magnetron? Wel of niet? En welke van deze twee heeft dan nu al wel de good time? Ingewikkeld.

8. Aqua - 'Turn Back Time'

NEEHEE! VOORuit!

9. Beautiful South - 'A little Time'

Mooi en klein liedje over tijd nodig hebben om even alles op een rijtje te zetten en te overdenken. Dan kun je beter niet dit weekend daarvoor opzij zetten. Toch een uurtje minder om de knoop door te hakken he.

10. Muse - 'Time Is Running Out'

Stel he. Je hebt een deadline. En die ligt op zaterdagnacht 3 uur. Ja dan heb je dus mooi een probleem om 2 uur en je denkt nog een uur de tijd te hebben. Time is running out!

11. Black Box - 'Ride On Time'

Als je vanaf zondag met de bus of trein gaat, zorg er dan voor dat je de goede tijd hebt. Want dat openbaar vervoer rijdt gewoon on time hoor.

12. Pete Philly & Perquisite - 'Time Flies'

Het is twee uur ‘s nachts. Nee hoor drie. WOW MAN. TIME FLIES.

13. Five O’Clock Heroes - 'Time On My Hands' 

Dus deze band heet eigenlijk de Four O’clock Heroes. Of Six? Man ik vind dit LASTIG.

14. Bad English - 'Time Stood Still'

Hypothetisch he. Als de klok nou EXACT om twee uur stil staat in de nacht van winter- op zomertijd. Is het dan voor altijd twee, of drie uur? Ik kan hier dus echt wakker van liggen he.

15. DI-RECT - 'Times Are Changing'

Vooruit, achteruit… één ding is zeker: de tijd gaat veranderen.

16. Simple Minds - Someone Somewhere In Summertime' 

Met wie je ook bent, waar je ook bent: na zondag is het zes maanden lang in ieder geval in de zomertijd. Kijk, dat snap ik dan wel.

Reacties (6)
19 mrt 2015 9:28 Buddy
Het lijkt me een interesant boek, alle keinns van de wereld, maar dat bood de slang Adam en Eva ook aan dus k'denk dat je ermee voorzichtig moet doen.
28 mrt 2014 16:31 Randy Orton
Een lied van mijn uitdager voor de WWE Title: John Cena And Da Trademarc - The Time Is Now

You can't see me
28 mrt 2014 11:37 Charissa
Vanaf zondag hebben we zomertijd maar ik zie Mungo Jerry met In the Summertime er niet tussen staan.
25 mrt 2014 11:38 Ronald
Een topband met als een nummer die de titel Time heeft ...hoe duidelijk willen we het hebben :-)

Pink Floyd met Time ... draai m aub!
24 mrt 2014 16:23 Hannah
Ik had wel verwacht dat ''It's Time'' van Imagine Dragons en ''Clocks'' van Coldplay er tussen zouden staan. Wel een leuk lijstje :)
24 mrt 2014 12:34 Sylvia
En waar staat Alan Parson's "Time"?
Laat een reactie achter
 
Reageer via Facebook
Facebook reacties worden niet getoond, omdat er geen toestemming is voor social media cookies.