7 Hits van Kids

Deze week is het 17 jaar geleden dat Hanson begon aan wat uiteindelijk drie weken op nummer 1 zou staan, hun debuut-single 'Mmmbop'. Ten tijde van dit succes waren de drie bandleden 16, 14 en 11 jaar oud. Daarom deze week: hits van kids!

7 Hits van Kids

1. Hanson - 'Mmmbop'

Drie piepjonge Amerikaanse broertjes uit Tulsa, Oklahoma met lang blond haar, die eensgezind over bloemetjes en bijtjes zingen in het luchtige 'MmmBop'. Dat riekt naar Jackson Five praktijken. Niets blijkt echter minder waar. De drie muzikale Hanson broertjes Isaac, Taylor en Zack hebben geen tirannieke vader. Ze zijn uit eigen beweging de muziekbusiness in gegaan.

Inmiddels is de band nog steeds actief. Een paar jaar geleden deden ze zelfs een verrassend goed optreden op Pinkpop, alhoewel hun debuuthit inmiddels wel noodgedwongen een paar octaven lager gezongen moet worden.

2. Jordy - 'C’est Dur Dur D'etre Bebe'

Deze wint het van allemaal. Hij staat zelfs officieel in het Guinness Book of Records als jongste zanger ooit met een nummer1-hit. Jordy was pas 4,5 jaar oud toen hij in heel Europa de hitlijsten aanvoerde met het nummer 'C'est Dur Dur D'etre Bebe', vrij vertaald: het is moeilijk een baby te zijn.

Werd hij geëxploiteerd door z’n ouders? Beetje wel, vonden veel Fransen. Helemaal toen hij na nog twee singles een eigen pretpark annex kinderboerderij opende. Helemaal zelfbedacht, verklaarde de toen 5 jaar oude ster. Het parkje sloot drie jaar later de deuren wegens tegenvallende inkomsten, waarna de Franse overheid z’n ouders verbood nog langer hun kind te pushen. Datzelfde jaar scheidden ze.

3. Alizee - 'Moi, Lolita'

Alizée wordt in 1984 geboren in Ajaccio, een plaatsje aan de kust van Corsica. Ze begint op 4-jarige leeftijd met danslessen. Daarna gaat ze ook op zang- en acteerles. Wanneer ze 16 jaar is, wordt ze wereldberoemd in Frankrijk. De producers Laurent Boutonnat en Mylène Farmer (bekend van haar hit 'Desenchentee') zoeken een zangeres voor hun nummer 'Moi... Lolita'. Alizée is de gelukkige. In Frankrijk is ze nog steeds redelijk populair… en inmiddels ook al een poos legaal.

4. Tiffany - 'I Think We’re Alone Now'

Nog een 16-jarig wonderkind. Dit liedje, een cover van een hit van Tommy James & the Shondells uit 1967, was haar grootste claim to fame en ook een beetje haar enige. Opvolger Could’ve Been enigszins daargelaten. Daarna volgden jaren ruzie met ouders, manager en de rest van de wereld.

In 2000 kwam ze met een comeback-album dat heel goede kritieken kreeg, maar het stigma tienersterretje voorkwam dat ze hits scoorde. Om de wereld te laten zien dat ze echt geen 16 meer was stond ze in 2002 in de Playboy.

5. Lorde - 'Royals'

Lorde heet eigenlijk Ella Yelich-O'Connor en is nog geen maand 16 jaar oud als ze haar eerste EP uitbrengt, The Love Club (2013). Op deze EP staan vijf nummers, waaronder haar eerste single 'Royals' en de opvolger 'Tennis Court'. Beide singles schoppen het tot de eerste plek in de hitlijst in haar thuisland Nieuw-Zeeland.

6. Danny de Munk - 'Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen'

Danny de Munk was 12 jaar toen hij in één klap wereldberoemd werd in Nederland als hoofdrolspeler in de film Ciske de Rat. Als dat karakter nam hij ook het, mede door Herman van Veen geschreven, 'Ik Voel Me Zo Verdomd Alleen' op. Het werd nummer 1 in Nederland ; sterker nog, het werd de best verkochte single van 1984.

7. Jackson Five - 'I Want You Back'

Een groep vol tieners waarvan vooral de dan 12 jaar oude Michael Jackson uit zou groeien tot een wereldster. De verhalen over de tirannie van vader Joe en Michael’s wereldvreemde gedrag in zijn latere jaren geven wel een naar beeld van de schaduwzijde van het kind- en tienersterrenbestaan…

Reacties (8)
26 mei 2014 20:58 Dennis
Sandra Kim stond er ook niet tussen he, die was toch ook nog maar twaalf ofzo?

En ohja, vergeet Bart Simpson niet (ken je DIE nog!!)

https://www.youtube.com/watch?v=AKC7Oz6ZrRU
23 mei 2014 11:58 Ricardo
JoJo - Leave Get Out, ze was 13 jaar toen ze een hit hiermee scoorde.

En dan moet ik ook weer denken aan Joy Gruttman (Schnappi) (ze was 5 toen dit nummer werd opgenomen)

En dan had je natuurlijk nog de kersthit van Bianca Ryan - Why Couldn't It Be Christmas Everyday? (12 jaar toen)
22 mei 2014 11:49 Yorun
Ik mis Jordi van Loon met verliefdheid is een toverbal...(in dit rijtje dan hè)
21 mei 2014 11:59 @Manonzin
De pubertijd is de tijd waarin de puberteit plaatsvind.
21 mei 2014 11:53 Manonzin
Het is 'puberteit'.

Wat dacht je van Musical Youth - Pass the dutchie.
21 mei 2014 11:53 Kim
Leuke lijst, maar aan wie ik meteen moet denken is Hilary Duff! Toen ze een jaar of 16 was, had ze toch nog wat hitjes met So Yesterday en Come Clean.
21 mei 2014 11:52 Manonzin
Het is 'puberteit'.

Wat dacht je van Musical Youth - Pass the dutchie.
19 mei 2014 22:24 Michael
ik mag hopen dat The Hansons 17 jaar geleden is, anders heb ik een wel heel verwarrende herinnering van mijn pubertijd
Laat een reactie achter
 
Reageer via Facebook
Facebook reacties worden niet getoond, omdat er geen toestemming is voor social media cookies.