10 keer Back to School

De vakantie is bijna voorbij… back to school! Als compensatie voor alle vervelende lijsten die je daar hebt - boekenlijsten, cijferlijsten, lijsten met woordjes om te leren - een lijst vol liedjes tussen de schoolbanken!

 

Welke Back to School-track mis jij nog in deze lijst?

Geef het door, onderaan dit bericht!

1. Supertramp - 'School'

Dit nummer stamt uit 1974 en komt van het album Crime of the Century. Het was niet eens een single, het nummer 'Dreamer' van dat album moest de hit worden, maar in Nederland vonden we deze veel toffer. Het zou tot 1990 duren voor het echt op single uitkwam en de hitlijst in kwam.

2. The Police - 'Don’t Stand So Close To Me'

'Don't Stand To Close To Me' is een liedje over de liefdesgevoelens tussen een leraar en zijn leerling, met alle ongemakkelijkheid van dien. In 1982 wint The Police een Grammy met dit nummer. In 1986 wordt de single opnieuw opgenomen en uitgebracht.

3. Alice Cooper - 'School’s Out'

'School's Out' wordt in de zomer van 1972 uitgebracht, in jawel, de zomervakantie! De single is terug te vinden op het populaire album Killer. De Amerikaanse band Soul Asylum coverde het nummer voor de soundtrack van de horrorfilm The Faculty.

4. Ramones - 'Rock 'n' Roll Highschool'

Rock 'n' Roll High School is een Amerikaanse film uit 1979, geproduceerd door cult- en pulpmaker Roger Corman. Plot: De scholieren van de Vince Lombardi Highschool pikken het niet langer. Ze nemen de tent over en benoemen de Ramones tot ere-scholieren.

5. Acda & de Munnik - 'Schoolplein'

Komt in 1999 uit op het vijfde studioalbum van het duo: Op Voorraad. De bijbehorende videoclip is een parodie op het AVRO programma TopPop met een glansrol voor Ad Visser.

6. Van Halen - 'Hot For Teacher'

Dit gaat net als 'Don’t Stand So Close To Me' over een romance tussen leerling en lerares:

7. Pink Floyd - 'Another Brick In The Wall'

Een van de bekendste nummers van Pink Floyd, waarschijnlijk vanwege de radiovriendelijke lengte en het feit dat het op single is uitgekomen. Pink Floyd bracht zelden nummers op single uit die ook op een album stonden, omdat ze vonden dat hun muziek het beste tot z'n recht kwam in de context van het hele album. Het kenmerkende kinderkoortje in het refrein zijn 23 kinderen van een school die toevallig dicht bij de studio stond. De stemmen werden maar liefst 12 keer gedubbed waardoor het lijkt of er veel meer kinderen te horen zijn.

8. Madness - 'Baggy Trousers'

‘Baggy Trousers’ is een reactie op Pink Floyds ‘Another Brick In The Wall’. Zo erg is het nou ook weer niet op die Engelse kostscholen, aldus Madness.

9. Hall & Oates - 'Adult Education'

Hall & Oates brengt in 1983 de verzamelaar Rock 'n Soul Part 1 uit. 'Adult Education' is een van de twee nieuwe liedjes op het album. Het nummer gaat over een tienermeisje, wiens vriendinnen alleen maar geïnteresseerd zijn in wat ze draagt. "Er is leven na de middelbare school" is de moraal van het verhaal.

10. John Mayer - 'No Such Thing'

Het beste advies voor dit schooljaar? Kies vooral je eigen pad. School wil je voorbereiden op de grote wereld, maar: there’s no such thing as the real world. Durf je eigen pad te kiezen, wil John graag door de gangen van z’n eigen highschool schreeuwen.

They love to tell you
Stay inside the lines
But something's better
On the other side

Welke Back to School-track mis je nog?

Reacties (8)
29 aug 2014 11:53 Marco
Nirvana met School!!! Waar is die?
28 aug 2014 12:01 René
Jeremy, van pearl jam. Kan niét in Eddy vedder zn brein kijken, maar volgens mij flipt Jeremy op school. Maar voornamelijk een supermooi nummer.
28 aug 2014 10:19 Nono
Headmaster Ritual van The Smiths mag niet ontbreken.
27 aug 2014 16:40 Jeroen
Dan Byrd - I love you period. Past ook prima in het lijstje over liefdes tussen leraar(es) en leerling!
27 aug 2014 16:39 Jeroen
Dan Byrd - I love you period. Past ook prima in het lijstje over liefdes tussen leraar(es) en leerling!
27 aug 2014 11:44 Esther
Vitamine C - Graduation Song (Friends Forever).
25 aug 2014 11:45 Afroman
Back to school

https://www.youtube.com/watch?v=qprAfvN4bos
24 aug 2014 13:48 Sjaak Neefjes
Back to school van de Deftones natuurlijk!!!!
Laat een reactie achter
 
Reageer via Facebook
Facebook reacties worden niet getoond, omdat er geen toestemming is voor social media cookies.