Een prinsheerlijke playlist

Het is dinsdag 16 september weer Prinsjesdag. Op deze derde dinsdag van september spreekt het staatshoofd de troonrede uit. En het regeringsbeleid wordt bekend gemaakt. Onze prins Willem-Alexander is inmiddels koning, maar gelukkig zijn er nog veel meer prinsen. Van paarse tot frisse, je vindt ze allemaal in deze prinsheerlijke lijst. En waar prinsen zijn, zijn prinsessen, dus die zitten er ook in!

Een prinsheerlijke playlist

Welke prinselijke track mis jij nog in deze lijst?

Geef het onderaan het bericht door.

Prince - 'My Name Is Prince'

Je zou in deze lijst werkelijk álles van de man kunnen zetten, maar deze dekt het meest de lading. Prins in artiest én titel!

DJ Jazzy Jeff & the Fresh Prince - 'Boom Shake The Room'

Voor Will Smith gewoon solo dingetjes ging doen scoorde hij heel wat leuke hits met partner in crime DJ Jazy Jeff. Deze bevat de heerlijke stottersolo “The the f-f-f-f-fresh p-p-p-prince is who I am / So tell my mother that I never wrote a whack jam / But some times I get n-nervous and start to stutter / And I f-fumble every word for word I utter”

Prince Ital Joe & Marky Mark - 'United'

Marky Mark is inderdaad Mark Wahlberg, nu serieus acteur in films als Transformers, Ted en The Italian Job. Begin jaren ‘90 scoorde hij een hit met de groep The Funky Bunch ('Good Vibrations') en deze, met ene Prince Ital Joe. Die trouwens heel irritant slist.

Michael Prins - 'Close to You'

Maaike Ouboter scoorde een grote hit, maar het was toch echt Michael Prins die het tweede seizoen van De Beste Singer Songwriter van Nederland won. Met dit nummer!

Spin Doctors - Two Princes

Oke, ze hadden hierna nog een hitje. Met 'Little Miss Can’t Be Wrong'. Maar dit is hun tune, dit is waarmee ze de geschiedenisboeken zijn ingegaan. Wel jammer dat ze het jarenlang geweigerd hebben nog live te spelen.

 

The Rapsody feat. Warren G feat. Sissel - 'Prince Igor'

In 1997 kwam het album The Rapsody Overture: Hip Hop Meets Classic uit, waarop allemaal rappers aan opera-artiesten werden gekoppeld. Dit werd een hit, die Warren G ken je ook van 'Regulate'.

Mason & Princess Superstar - 'Perfect Exceeder'

Tijdens een optreden in Zuid-Amerika werd DJ Mason, die in het dagelijks leven luistert naar de naam Iason Chronis, gespot door DJ Tiësto. Hij benadert Mason voor een samenwerking tijdens zijn 'Tiësto in Concerts'. Daarbij ondersteunt Mason hem op viool, een instrument dat de Nederlander al op jonge leeftijd beheerste. Mason is daarna ook support-DJ tijdens een deel van Tiësto's World Tour. 'Perfect Exceeder' is de eerste single die DJ Mason onafhankelijk uitbrengt. Princess Superstar verzorgt de vocalen op deze aanstekelijke dancetrack.

Princess - 'Say I’m Your Number One'

Eén van de vele artiesten uit de stal van producerstrio Stock, Aitken & Waterman. In tegenstelling tot Kylie, Jason en Rick scoorde deze dame eingenlijk maar één noemenswaardige hit. Niet verwacht: dit jaar kwam er een nieuw album van haar uit.

Welke prinsheerlijke track mis jij nog in deze lijst?

Reacties (7)
17 mrt 2015 19:48 Yusuf
羅醫師 您頗有文學家大器風範 考慮書寫文學類 非醫學領域 的作品吧 以文學治療人心 all the best.mike(I need to say thank you ,coz I have been much more happier after your kind asscatsnie.)
18 sep 2014 10:52 David
Niet echt een 3FM-plaat, maar wel erg fijn: Some Day My Prince Will Come van The Dave Brubeck Quartet (oorspronkelijk een Disneyliedje uit Snow White and the Seven Dwarfs)
16 sep 2014 21:09 Dennis
Galliano - Prince of peace
16 sep 2014 15:41 Loran
Koning Pinteman - BZB
16 sep 2014 12:19 Stefan
König Alcohol van Marcelino Wunderlich
16 sep 2014 10:18 David
Prince Johnny van St. Vincent & The Princess van Parov Stelar
15 sep 2014 12:11 Kim
Ik mis Princes of the Universe van Queen.
Laat een reactie achter
 
Reageer via Facebook
Facebook reacties worden niet getoond, omdat er geen toestemming is voor social media cookies.