Listomania: Sinterklaas, wie kent hem niet

Het heerlijk avondje breekt bijna aan. Zit je te zwoegen op een gedicht? Of ben je met plakband in je haar en lijm in je oren een surprise aan het papier-machéen? Dan heeft Michiel de ideale soundtrack voor je.

Listomania: Sinterklaas, wie kent hem niet

Welke Sint-track mis jij nog in deze lijst?

Geef het onderaan dit bericht door!

Henk & Henk - 'Sinterklaas, Wie Kent Hem Niet?'

Henk & Henk zijn Henk Westbroek en Henk Temming, die zangers van Het Goede Doel. Dit liedje was in 1982 tegelijk met hun eigen België een hit en geldt nog steeds als dé nederpop/Sinterklaassieker.

Henk Temming - 'Ik Vraag Aan Sinterklaas Een Heel Gelukkig Kerstfeest'

Henk Temming heeft de smaak te pakken, negen jaar later speelt hij de hoofdrol in De Hulpsinterklaas, waarin hij zijn geliefde achterna reist naar Spanje. Hij neemt ook de soundtrack voor zijn rekening en daarmee scoort hij weer een Sint/hit: het nummer haalt de 20e plaats in de Mega Top 50… maar pas op 21 december. Slim, die twee feesten in één liedje!

Kinderen voor Kinderen - 'Ik Ben Toch Zeker Sinterklaas Niet'

We mogen de Henken Westbroek & Temming wel dankbaar zijn voor de Sinterklaas-hits: deze bekende Kinderen voor Kinderen track uit 1986… is door hen geschreven ja!

Ome Henk - 'Olee Sinterklaas Is Here To Stay'

En weer een Henk met een Sinterklaas-hit; maar geen Westbroek of Temming in dit geval. Ome Henk is het alter ego van Frank van der Plas die vooral in de 90’s razend populair was met z’n cd’s vol knokpartijen, explosies en andere chaos. Dit nummer was als playbackact ook een jaarlijks terugkerende traditie in Ekstra Weekend.

U2 & Green Day - 'The Saints Are Coming'

Deze had ook in de Listomania voor Goede Doelen gekund: dit nummer werd uitgebracht om geld op te halen voor de slachtoffers van orkaan Katrina. Het nummer is een cover van punkbank The Kids uit 1979.

Handsome Poets - 'We Can’t Be Saints'

De grootste hits van de boys zijn natuurlijk 'Sky On Fire' en 'Dance The War Is Over' -- maar die passen niet in deze lijst.

Saint Motel - 'My Type'

Dit heeft natuurlijk niets met Sinterklaas te maken. Maar ja, er zit Saint in.

Rolling Stones - 'Saint Of Me'

Het heerlijke 'Anybody Seen My Baby' was de laatste echte hit voor de Stones eind jaren ‘90, maar deze opvolger mag er ook zijn! En dat Mick en de zijnen nooit als sint te boek zullen staan, geloven we meteen...

Samim - 'Heater'

Dit had natuurlijk niets met Sinterklaas te maken. Tot ik oud 3FM DJ Rudy Mackay vroeg of hij een beetje handig was met trekzak. En wat bleek?

All Saints - 'Bootie Call'

Dit heeft natuurlijk niets met Sinterklaas te maken. Maar ja, er zit Saints in.

Utah Saints - 'Something Good'

Dit heeft natuurlijk niets met Sinterklaas te maken. Maar ja, er zit Saints in.

 

Welke Sint-track mis jij nog in deze lijst?

Reacties (4)
19 mrt 2015 0:33 Septiana
Hi MarianneWhat a lovely ctrieaon and how nice to read your traditions for this time of year.It's good to see you here at Stampalot challenge this month, hope to see you again and good luck.B xMore Stampalot candy
5 dec 2014 12:03 Jasper Heming
Sinterklaa5 - Come in
1 dec 2014 13:18 denis michiels
Urbanus - De vaas van Sinterklaas

Bart Peeters - Kniktiklaas
1 dec 2014 11:54 Casper
Als "Kinderen voor kinderen - Ik ben toch zeker Sinterklaas niet" erin staat, hoort natuurlijk ook "Kinderen tegen kinderen - Ik ben toch zeker Sinterklaas niet" erin!
Laat een reactie achter
 
Reageer via Facebook
Facebook reacties worden niet getoond, omdat er geen toestemming is voor social media cookies.