Listomania: Vette pech op vrijdag de dertiende

Vrijdag pechdag! Een vrijdag de dertiende in februari, dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Pas op voor zwarte katten, overstekende ladders en vergeet vooral niet je klavertje vier en konijnenpootje mee te nemen. Speciaal voor Vrijdag de dertiende een lijstje met pechliedjes.

Janet Jackson - 'Black Cat'

Ja daar heb je het al, de eerste onheilspellende track. Een zwarte kat is altijd een slecht teken. Helemaal als hij oversteekt. En al helemaal als de zwarte kat dat op een vrijdag de dertiende doet. Dat brengt ongeluk mensen!

Alamo Race Track - 'Black Cat John Brown'

Nog een liedje over een zwarte kat, maar dan eentje die Jan Bruin heet. Voor het gevaar maakt dat niet natuurlijk niks uit. De boodschap blijft hetzelfde: Doorkruis nooit het pad van een overstekende zwarte kat.

Daniel Powter - 'Bad Day'

Daniel Powter had ook een behoorlijk pechdagje. Vallende blaadjes, grijze luchten en een meisje dat hem even zat was. Arme Daniel. Dit liedje moet op een vrijdag de dertiende geschreven zijn.

Alanis Morissette - 'Ironic'

Laten we hopen dat dit nummer niet autobiografisch is, want in dat geval moeten we aardig wat medelijden met de mensen rond Alanis Morissette hebben. Zelden werden zoveel pechgevallen zo straf opgepend als in ‘Ironic’. Meer over het nummer en de zangeres, check je hier in de Special.

Stevie Wonder - 'Superstition'

Stevie Wonder gelooft niet in helderziendheid. Als je altijd maar bezig blijft met het zoeken naar voortekenen vergeet je te kijken naar de dag van vandaag. Een wijze levensles.

Clearance Clearwater Revival - 'Bad Moon Rising'

De maan blijft fascinerend. Staat er een slechte maan, dan slaap je slecht. Is er geen maan (en doet de lantarenpaal het niet), dan zie je niks. Het is altijd wel wat.

B.B. King - 'Bad Luck'

Blues gaat vaak over blauwe dagen, liefdesverdriet en moeilijke momenten. Pechliedjes dus. B.B. King deed niet moeilijk en noemde zijn liedje gewoon ‘Bad Luck’, pech dus.

Rebecca Black - 'Friday'

Okay, dit liedje gaat niet echt over vrijdag de dertiende, maar Rebecca had wel de pittige pech dat ze de meeste duimpjes naar beneden kreeg.

Vic Mensa - 'Down On My Luck'

Vic Mensa had even een beetje pech. Maar dat leverde hem wel weer een kneiter van een hit op. Dus waar hebben we het eigenlijk over.

Jimi Hendrix - 'Mr. Bad Luck'

Meneer Pech. Een beetje een sippe titel voor een liedje. Over wie het gaat weten we eigenlijk niet.

Travis - 'Broken Mirror'

Breek je een spiegel, dan ben je zeven jaar de sjaak. Of de lul. Of wat dan ook. Gewoon niet doen dus.

Train - '50 Ways To Say Goodbye'

Train-frontman Patt Monahan bezingt in ‘50 Ways To Say Goodbye’ alle pechmanieren waarop zijn vriendin aan haar eind kan komen. Huh? Dat had je niet gedacht door dat mierzoete laagje popmuziek waarin Train dit lugubure verhaaltje heeft gegoten.

Sesamstraat - 'Pech Gehad'

“Poeh hé!” Tommie heeft niet alleen op vrijdag de dertiende een pechdag. Want altijd als hij niet in bad wil heeft hij gewoon pech gehad.

Europe - 'Superstitious'

Mannen met golvend lange haren, dat is op zich al verdacht. De pechvolgels van Europe waren hun liefde kwijt en schreven daar een liedje over.

Kinderen voor Kinderen - 'Lariekoek En Apekool'

In 't Gooi wisten ze het al lang: "Je bent niet goed bij je hoofd als je die lariekoek gelooft".

Green Day - 'Horseshoes And Handgrenades'

Maar als je dan toch pech hebt is het soms wel handig om een geluksbrenger bij je te hebben. Een hoefijzer bijvoorbeeld. En mocht dat niet werken, dan is een handgranaat ook een goede oplossing.

Weet jij nog een toepasselijk vrijdag de dertiende liedjes? Geef het hieronder door!

Reacties (4)
13 feb 2015 10:53 Marjon
In het geval van Veenstra vond ik Walk This Way net ook wel een toepasselijke ;) .
11 feb 2015 12:03 Toon
Crash! Boom! Bang! - Roxette
9 feb 2015 11:55 Mark Herzog
Bad Day - R.E.M.
9 feb 2015 11:46 Rene
Born Under a Bad Sign - Albert King
More Bad Times - The Presidents of the USA
Laat een reactie achter
 
Reageer via Facebook
Facebook reacties worden niet getoond, omdat er geen toestemming is voor social media cookies.