Listomania: 13 honden uit de muziekwereld

Nee, we hebben het deze week niet over vervelende artiesten. Het is zondag 17 mei de dag van de hond. Een goede reden dus om je trouwe viervoeter extra in het zonnetje te zetten. Deze artiesten deden Fikkie een eer aan door zichzelf naar een hond te vernoemen.

1. Snoop Dogg - 'Who Am I? (What's My Name?)'

Één van de meest bekende honden uit de hiphop, Calvin Cordozar Broadus Jr., debuteert in 1993 met zijn album Doggystyle onder de naam Snoop Doggy Dog. Het wordt Snoop Dogg, omdat zijn moeder hem op stripfiguur Snoopy vindt lijken. In de videoclip van zijn debuutsingle neemt hij dit wel heel letterlijk door in een hond te veranderen. WOEF!

2. Pitbull - 'I Know You Want Me (Calle Ocho)'

One, two, three, four, uno, dos, très, quatro. Doorbijter Armando Christian Pérez kiest voor de artiestennaam Pitbull, omdat hij zich net als de hond soms een buitenbeentje voelt. Daarnaast is de pitbull een echte vechtersbaas die zijn tanden ergens inzet en niet opgeeft. Hiermee kom je natuurlijk ver als je als rapper door wil breken. Dale!

3. Dr. Dré ft. Snoop Dogg, Kurupt & Nate Dogg - 'The Next Episode'

Als één van je beste vrienden een hondennaam aanneemt, dan doe jij dat natuurlijk ook. Nathaniel Dwayne Hale vormt samen met zijn matties Snoop Dogg en Warren G het rap trio 213 en neemt de naam Nate Dogg aan. Echte puppy liefde!

4. Sick Puppies - 'Maybe'

De leden van de band Sick Puppies komen aan hun naam als de vader van zanger Shimon het boek Sick Puppy van Carl Hiaasen leest. Een andere versie van het verhaal is dat een hond in het repetitiehok heeft gekotst: 'bah, sick puppy!'

5. Bonzo Dog Doo-Dah Band - 'Death Cab For Cutie'

Snoop Dogg is niet de enige die zijn inspiratie uit een cartoon haalt. De mannen van de Bonzo Dog Doo-Dah Band vernoemen zich naar het bekende Britse karakter Bonzo de hond. Leuk feitje: dit liedje is weer de inspiratie voor de bandnaam Death Cab For Cutie. 

6. Snarky Puppy - 'Free Your Dreams'

De Texaanse jazzformatie weet goed wat al die schattige puppy-gifjes met een mens doen. Producer Michael League is zelf dol op honden en maakt de commerciële beslissing om de groep Snarky Puppy te noemen, want wie is er nou niet gek op puppy's?

7. Bloodhound Gang - 'Uhn Tiss Uhn Tiss Uhn Tiss'

De bloedhond is bekend om zijn goede speurneus. De bandleden van the Bloodhound Gang hebben een neusje voor nieuwe, alternatieve muziek en vernoemen hun band naar de kinderdetectiveserie The Bloodhound Gang. Hun liefde voor honden blijkt ook uit de videoclip. Lik(e)!

8. Dogstar - 'Superstar'

Eerst heet de band Small Fecal Matter, gevolgd door BFS, wat staat voor Big Fucking Sound. Als dit niet aanslaat kiest de band, met beroemde bassist Keanu Reeves, voor de wat subtielere naam Dogstar. 

9. Temple Of The Dog - 'Say Hello 2 Heaven'

Soundgarden frontman richt Temple Of The Dog op om een laatste eerbetoon te doen aan de overleden Mother Love Bone-zanger Andrew Wood. De naam van de band komt uit een songtekst van Mother Love Bone: ''I want to show you something, like joy inside my heart, seems I been living in the temple of the dog''. 

10. Dogs Die In Hot Cars - 'I Love You 'Cause I Have To'

Na veel twijfelen, komen de mannen van een Schotse indierockband met een goed advies als naam: Dogs Die In Hot Cars. Volgende keer dus gewoon die trouwe viervoeter meenemen op een warme zomerdag!

11. Dr. Dog - 'Shadow People'

Mocht het dan toch misgaan, dan kun je altijd met je hond naar de leden van Dr. Dog.

12. Dog Eat Dog - 'No Fronts'

Bassist Dave Neabore en gitarist Sean Kilkenny spelen samen in de band Mucky Pup. Als de nieuwe nummers die zij geschreven hebben niet goed bij de band passen, besluiten de twee op te stappen en een nieuwe band op te richten: Dog Eat Dog is geboren! Omnomnom.

13. The Underdog Project - 'Summer Jam 2003'

Wist je dat een underdog gebruikt werd in Britse bakkerijen? De hond draaide een ondergronds rad aan waarmee het vuur aanwakkerde en brood gebakken kon worden. Gelukkig heeft The Underdog Project in 2003 een net zo vurige zomerhit met 'Summer Jam'. 

Heb ik nou nog helemaal geen lieve hondenplaatjes toegevoegd? Nou ja, bij deze dan! 

Welk liedje mis jij nog in deze lijst?

Reacties (6)
15 mei 2015 21:13 David
The Beatles - Hey Bulldog
Seasick Steve - Swamp Dog
Big Joe Turner - Low Down Dog
David Bowie - Diamond Dogs
Blur - Essex Dogs
Tom Waits - Rain Dogs
Coparck - A Dog and Pony Show
12 mei 2015 20:12 Udo
Do the dog van de specials
11 mei 2015 19:39 Roman Reigns
Pink Floyd - Dogs
Pink Floyd - The dogs of war
ACDC - dog eat dog
Led zeppelin - black dog
seasick steve - you cant teach an old dog new tricks
florence and the machine - dog days are over
Dj Bobo - Chihauahua
Bahamen - who let the dogs out
11 mei 2015 13:10 M0
I wanna be your dog van the Stooges
11 mei 2015 10:05 Rene
Lil Bow Wow - Bow Wow (That's My Name)
Fikkie Leandros - Apres Toi
10 mei 2015 18:41 David
Dr. Dog - The Ark
Seasick Steve - Dog House Boogie
Johnny Cash - So Doggone Lonesome
Frédéric Chopin - Valse du petit chien
Sly & the Family Stone - Every Dog Has His Day
Norah Jones - Man of the Hour
Tamara & the Holy Moly's - Ik hou niet van honden
Laat een reactie achter
 
Reageer via Facebook
Facebook reacties worden niet getoond, omdat er geen toestemming is voor social media cookies.