The Happiest Songs On Earth

Disneyland Paris bestaat op 12 april 2017 precies 25 jaar! Dat ik dat als Disney-freak heel leuk vind, zal je niet verbazen. Ik heb ter ere van de verjaardag van The Happiest Place On Earth (In Europe) een paar liedjes opgesnord die te maken hebben met dit wereldberoemde park, zonder dat er ook maar één echt Disney-liedje in zit! - Michiel Veenstra

1. Billy Joel - 'We Didn't Start The Fire'

Disneyland Paris was niet het eerste Disneyland: dat is het park in Californië, dat in 1955 al open ging. Voor wie zich nog afvraagt hoe ontzettend verankerd Disneyland in het Amerikaanse bewustzijn zit: openingsjaar 1955 wordt door Joel keurig genoemd in het overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen uit de afgelopen decennia binnenlandse geschiedenis. (''Einstein, James Dean, Brooklyn's got a winning team, Davy Crockett, Peter Pan, Elvis Presley, Disneyland'')

2. Sly Fox - 'Let’s Go All The Way'

Wat ook je droom is: ga ervoor. Dat is de boodschap van deze 80’s one hit wonder. Daarbij hoort natuurlijk ook: living in Disneyland.

3. No Doubt - 'Tragic Kingdom'

De bandleden van No Doubt groeien allemaal op vlakbij Disneyland en vernoemen hun grote doorbraakalbum met een knipoog naar The Magic Kingdom. De titeltrack begint zelfs met daadwerkelijke audio van een Disneyland-achtbaan, de Matterhorn Bobsleds.

4. Vanessa Carlton - 'A Thousand Miles'

Op vierjarige leeftijd ontdekt Vanessa de piano in de huiskamer. Het eerste liedje dat ze kan spelen? 'It’s A Small World After All'….

5. Five For Fighting - 'Disneyland'

Albumtrack van de man die je kent van mooie liedjes als 'Superman' en '100 Years'. Het nummer gaat letterlijk over wakker worden en leven in Disneyland.

6. Michael Jackson - 'Another Part Of Me'

Michael Jackson was jarenlang hoofdrolspeler in z’n eigen 3D film, die te zien was in onder andere Disneyland in Californië en ook Parijs: Captain EO. In de film wordt hij omringd door de meest vreemde aliens en moet hij het universum redden. Aan het einde van de film zingt hij dit nummer, dat daardoor nog eerder in Disneyland te horen was dan dat het op Bad stond. Captain EO is een paar jaar geleden gesloten, alhoewel het na Michaels dood nog een poosje open is geweest om rouwende fans onderdak te bieden.

7. Aerosmith - 'Love In An Elevator'

Na Disneyland volgen al snel vele andere Disney-parken: het vier parken tellende Walt Disney World, twee parken in Japan, twee in Parijs, een tweede in Californië en eentje (vanaf 2016 twee) in China. Niet in Anaheim te vinden, maar wel in Florida en Parijs: de Rock 'n Roller-coaster. Op de muziek van Aerosmith ga je na een lancering, die in 3 seconden van 0 naar 90 kilometer per uur gaat, over de kop en een kurkentrekker in.

8. Tiësto - 'He's A Pirate'

De Pirates of the Caribbean-films met Johny Depp zijn wereldberoemde kaskrakers (en dit is de soundtrack onder handen genomen door onze eigen Tijs Verwest aka Tiësto). Maar wist je dat ze gebaseerd zijn op de al in de jaren 60 ontwikkelde gelijknamige Disney-attractie?

9. Backstreet Boys - 'I Want It That Way'

Waar No Doubt in Anaheim naast Disneyland opgroeit, doen de leden van The Backstreet Boys dat in Orlando naast Walt Disney World. BSB-lid Kevin werkt zelfs jarenlang in de parken: als je begin jaren 90 daar op de foto bent gegaan met Aladdin, Prince Eric uit de Kleine Zeemeermin of een Teenage Mutant Ninja Turtle dan is het best mogelijk dat je met Kevin bent gefotografeerd...

Welk Disney-liedje mis jij in deze lijst?

Reacties (1)
12 jul 2015 12:03 Rene
Weird Al Yankovic - Skipper Dan (over Jungle Cruise)

Sparks - Mickey Mouse
Dada - Dizz Knee-Land
Ugly Kid Joe - Madman
Timbuk 3 - Dis***land (Was Made For You & Me)
Laat een reactie achter
 
Reageer via Facebook
Facebook reacties worden niet getoond, omdat er geen toestemming is voor social media cookies.