Wat is jouw Throwback Thursday Request?

Mijn eerste single was 'We Are The World' van USA for Africa. Dat was wel heel veel artiesten voor de prijs van 1 :).

Eerlijk is eerlijk, ik heb wel heel vaak verteld dat het 'Living Doll' was van Cliff Richard & The Young Ones. Dat was eigenlijk m’n tweede single, maar single 1 is gesneuveld toen ik er een keer op ging staan. Had m’n moeder toch gelijk dat het een keer fout moest gaan als ik m’n kamer niet wat beter op zou ruimen…. Beide wil ik dus altijd wel horen als een Throwback Request

Wat is jouw Throwback Thursday Request?

Heb jij een mooi verhaal of mooie herinnering bij een bepaalde track? Stuur het, eventueel met foto/video etc, naar Michiel@3fm.nl! Wil je dat Michiel je op een donderdag belt in de uitzending over jouw Throwback Thursday Request? Vergeet dan niet om je gegevens, inclusief telefoonnummer, erbij te vermelden. Je kunt ook een appje sturen via de 3FM-app. Of geef het onderaan door!

De eerste singles van luisteraars

Sharon uit Leiden

Voor deze Throwback Thursday (12 mei 2016) gaan we met Sharon terug naar 2001, waar zij als zevenjarig meisje stiekem achter de enige computer in huis kroop om de naar clip van haar eerste singletje te kijken. De spannende hit van No Doubt is niet bepaald een kinderliedje en dat blijkt ook uit het feit dat de drummer van No Doubt in de clip naakt in beeld komt - 'Hey Baby'!

 

Joost uit Doesburg

De Throwback Thursday (19 mei 2016) van Joost gaat ongeveer achttien jaar terug, naar 1998. Op zijn elfde op school, in de tijd van zijn eerste vriendinnetje, zwijmelde Joost weg bij 'When Susannah Cries' van Espen Lind. Maar goed, echt zwijmelen was het niet... Hij weet namelijk niet meer hoe z'n vriendinnetje heette! 

 

Didier uit Nijmegen

Voor de Throwback Thursday van Didier (16 mei 2016) gaan we terug naar 1994. Hij koopt op zijn dertiende in de plaatselijke muziekwinkel in Doetinchem een casettesingle. Wel een goede aankoop 'Tribal Dance' van 2 Unlimited is dat jaar op de camping he-le-maal grijs gedraaid.

Sanne uit Vaals

Wat een heerlijke Throwback Thursday met Sanne (2 juni 2016)! Ze mocht als meisje van haar ouders een singeltje uitzoeken voor haar goede rapport en onderweg naar de lokale plantenzaak hoorde ze dit pareltje van Def Rhymz. Ze wist het meteen: dit singeltje moest en zou ze hebben!

Jurjen uit Epe

Jurjen zorgt voor een Throwback Thursday (9 juni 2016) helemaal terug naar 1992! Hij was die zomer met z’n ouders op vakantie in Denemarken waar hij deze toptrack ontdekte in een oude jukebox. Eenmaal thuis moest hij meteen How Do You Do van Roxette kopen!

Maan uit Sevenum

Maan mocht als kindje samen met zijn broer weleens weekendjes logeren bij de beste vriend van zijn vader. Dat was een feestje, want dan draaiden ze allemaal muziekjes. Aan het einde van een van die logeerpartijen mochten Maan en zijn broer allebei een single meenemen. Op zijn tiende was Maan gebiologeerd door deze single van The Smashing Pumpkins. Voor deze Throwback Thursday gaan we terug 1995 met het nummer (om het verwarrend te maken) '1979'. 

Jesse uit Rotterdam

Het jaar is 2000 en Jesse is 8 jaar jong. Zijn grote broer is helemaak gek van breakdance, en Jesse daarom natuurlijk ook. In die voorbeeldrol geeft Jesse's broer hem de 'In Stereo' CD van Bomfunk MC welke Jesse helemaal grijs heeft gedraaid. Extra bonus? Er staan twee clipjes op de CD en omdat Jesse thuis geen TMF mag kijken zijn dit dan de enige clipjes die hij zo'n beetje elke dag ziet! Vandaag in de spotlight: 'Freestyler' van Bomfunk MC's.

Pien uit Haarlem

Pien hoorde als kind op haar wekkerradio deze kneiter van Sophie-Ellis Bextor. Ze werd er helemaal wild van en heeft voor dit liedje alleen de Hitzone 20 CD gekocht (met onder andere ook Ronan Keating, Kane en Kate Ryan). Op latere leeftijd is Pien ook de muziekwereld ingedoken en timmert nu als PYN aan de bak. En deze single heeft haar dus op jonge leeftijd al geïnspireerd! Het is Throwback Thursday en dus gaan we terug naar 2001 en toen luisterde Pien naar 'Murder On The Dancefloor'.

Laura uit Roosendaal

Voor de Throwback Thursday van Laura gaan we vijftien jaar terug naar 2001. Als zestienjarig meisje vroeg zij haar eerste singeltje aan bij The Box omdat het liedje ook 'het' liedje was van Laura en haar eerste liefde, Tjerk. Destijds ging het na vier maanden uit, maar sinds drie jaar zijn Laura en Tjerk weer een stelletje. En ze gaan nog steeds heel erg lekker op 'Miss California' van Dante Thomas.

Doortje uit Wormerveer

Deze donderdag (21 juli 2016) gooien we ons in het verhaal van Doortje uit 1998. Als achtienjarigmeisje ging ze 30 juni in de lokale kroeg voetbal kijken en daar vond ze Paul. De vonk sloeg over en in de periode die volgde brachten ze veel tijd samen (in bed) door. Samen luisterden ze vaak naar Lenny Kravitz want ze hadden allebei hetzelfde album: 5. Ze zijn inmiddels achttien jaar verder en nog steeds samen, lief! 

Lilian uit Dordrecht

Throwback Thursday gaat vandaag (28 juli 2016) zeventien jaar terug in de tijd. Lilian zat toen op de basisschool en was bij haar tante op bezoek. Ze kon niet stoppen met losgaan over hoe geweldig ze een bepaald liedje vond dat ze destijds steeds op The Box voorbij zag komen. Haar tante ze meteen "Kom, we gaan dat liedje voor je kopen", en zo werd de soundtrack van de zomer van 1999 voor Lilian 'Genie In A Bottle' van Christina Aguilera!

Janine uit Eindhoven

Donderdag, dus tijd voor een throwback thursday naar vier jaar geleden: 2012. DE zomerhit dat jaar was ook de soundtrack van de vakantie van Janine. Ze vertrok met drie vrienden naar Salou na haar eindexamens. Die reis naar Salou, met de bus, duurde lang maar gelukkig hoorden ze wel constant 'Starships' van Nicki Minaj!

Krista uit Breda

Voor de Throwback Thursday Request van Krista (op 11 augustus 2016) gaan we ongeveer 25 jaar terug in de tijd. Krista ging met een vriendin, Wietske, op hiphopdansles. En daar leerde ze dit liedje van Heavy D & The Boyz kennen: 'Now That We Found Love'.

 

Mark (28) uit Tiel

Voor de throwback van Mark (18 augustus 2016) gaan we terug naar de zeroes. Mark zag deze act voor het eerst op Lowlands omdat hij van een vriend mee moest naar het optreden. Hij was meteen verkocht; letterlijk. Hij kocht de CD en reed hele kilometers in een oude Renault met dit als soundtrack: Justice - 'D.A.N.C.E.'

Dewi (26) uit Amsterdam

Voor de Throwback Thursday Request van Dewi (25 augustus 2016) gaan we acht jaar terug. Dewi slaagde in april, in één keer, voor haar rijbewijs. Haar eerste kilometers maakte ze in het rode auto'tje van haar moeder (met open schuifdak) met natuurlijk de speakers heel hard aan. En wat daaruit knalde? 'Let Me Think About It' van Ida Corr (in de remix van Fedde Le Grand).

Roy (26) uit Limburg

We gaan even zestien jaar terug met Roy deze Throwback Thursday (1 september 2016), naar de dagen dat hij vanuit school snel naar huis holde zodat hij lekker kon gaan gamen. Terwijl hij 'Re-Volt Race' en 'Unreal Tournament' speelde luisterde hij naar 'Rollin' van Limp Bizkit!

Afke uit Den Haag

Voor de Throwback Thursday Request van Afke (8 september 2016) gaan we zestien jaar terug. Afke had tegen haar ouders gezegd dat ze bij vriendinnetje Janneke zou slapen maar eigenlijk gingen ze stiekem samen naar een feestje. En daar draaiden ze haar heerlijke request: 'Overload' van de Sugababes.

Marit uit Den Haag

Voor de Throwback Thursday-Request (15 september 2016) van Marit gaan we terug naar 1991. Zij fietste toen als brugpieper elke dag acht kilometer naar school met maar één bandje in haar cassetterecorder: 'Summertime' van Jazzy Jeff & The Fresh Prince.

Nadieh uit Engeland

Voor de Throwback-request van Nadieh (22 september 2016) gaan we terug naar 2011. Als negentienjarig meisje vloog zij naar de States voor een trainingskamp. De hele vlucht nerveus en nagelbijten. Dit liedje sleepte haar door die hele spannende lange vlucht heen: 'Pumped Up Kicks' van Foster The People.

Camee (21) uit Maastricht

Voor de Throwback Request van Camee (29 september 2016) gaan we naar de zomer van drie jaar geleden. Samen met haar vriend ging ze met de trein door heel Europa. En de hele zomer lang was hun wekker: ‘Charlene’ - Go Back To The Zoo.

Elvan uit Tiel


Voor de Throwback Request van Elvan (6 oktober 2016) gaan we vijftien jaar terug in de tijd. Elvan danste stiekem op haar kamer mee met dit singletje, nadat ze haar moeder eindelijk zo ver had gekregen dat ze 'm mocht kopen! En nu dansen we er weer op: 'Trackin'' van Billy Crawford!

Maurice uit Oss

De throwback van Maurice (13 oktober 2016) neemt ons bijna twintig jaar terug in de tijd naar zijn eerste keer Lowlands. De Beastie Boys sloten daar het festival af en hun allerlaatste kneiterhit die ze speelden? 'Sabotage' natuurlijk! 

Esther uit Rotterdam

Esther gebruikt haar Throwback Thursday Request (donderdag 20 oktober 2016) om de tijd tien jaar terug te zetten. Op haar zestiende was ze voor het eerst zonder haar ouders op vakantie. Ze ging met vrienden naar Renesse, op de camping, waar natuurlijk aardig werd gefeest. Welk plaatje daar elke avond weer werd gedraaid? 'Boten Anna' van Basshunter.

Niels uit Heerhugowaard

Niels kiest voor zijn Throwback Request (27 oktober 2016) een hit uit 2003! Hij ontdekte het nummer met een vriendengroep. Zij zaten in de zomer altijd tot diep in de nacht te chillen rondom een kampvuurtje en muziek te delen. Uiteindelijk heeft Niels deze gedownload via Limewire en op een cd'tje gebrand... Het gaat om 'Maybe Tomorrow' van Stereophonics.

Leonie uit Purmerend

Leonie kiest voor haar Throwback Request (3 november 2016) een hitje uit 2004. Twaalf jaar geleden was ze net afgestudeerd, en wilde ze met haar vriend een mooie rondreis door Australië maken. Dit nummer was de soundtrack van de reis én van haar eigengemaakte aftermovie. Reis mee Down Under met 'Galvanize' van de Chemical Brothers.

Harry uit Den Haag

We gaan voor de Throwback Request van Harry (10 november 2016) met hem mee terug naar 2014, toen hij met zijn vriend voor het eerst naar Curacao ging. De soundtrack voor deze vakantie was 'Hat Tricks' van Falco Benz.

Ylke uit Hillegom

Deze track brengt Ylke terug naar de tijd dat ze op de middelbare school zat. Ze mocht voor haar muziekles dit nummer uitvoeren, en daarom is Ylke d'r Throwback Thursday Request (17 november 2016) 'Bravado' van Lorde! 

Boy uit Den Haag

'Revolving Door' van Crazy Town was het vakantie anthem tijdens de vakantie in 2001 naar Zuid-Frankrijk en Spanje met Menno en Niels. Beide zijn helaas overleden, maar dit nummer brengt hem altijd terug naar de urenlange ritten met de boys.

Jaimy uit Roermond

Jaimy blikt terug naar 2010, toen ze stageliep in India! Samen met een vriendinnetje van haar, Esmee, heeft ze daar een toptijd gehad. Ze hebben veel gefeest en hoorden heel vaak 'Yellow' van Coldplay.

Esther uit Woerden 

Zes jaar geleden zat Esther een beetje in de sleur in Nederland en heeft toen besloten om een jaar naar Nieuw Zeeland te gaan. Er is één track die haar hele jaar daar samenvat: 'Sweet Disposition' van The Temper Traps.

Sammy uit Leiden

Vijf weken lang reisde Sammy rond in Azië. Twee weken in Sri Lanka, twee weken in Vietnam en een paar dagen in Thailand. Tijdens haar reis door Azië ontmoette ze mensen waar ze niet alleen mee ging reizen maar ook muziek mee maakte. Één track die ze speelden is de soundtrack van haar reis geworden.

Jeroen uit Bijlen

 

 Ruim een jaar geleden is Jeroen met z'n vriendin en twee vrienden naar Florida geweest. In één weekje waren ze verliefd op de plek. Één liedje, die ze daar op vakantie veel luisterden, doet het nu altijd terugdenken aan die heerlijke tijd samen in Florida. 

Jessica uit Utrecht


Drie jaar geleden ging Jessica de Social Run doen. Een hardloopevenement waarbij een non-stop estafette wordt gelopen: 555 km oftewel 48 uur lang! Er reed een auto mee naast de runners met muziek, en er was één track die Jessica er doorheen sleepte: ‘Home’ van Dotan.

Frits uit Apeldoorn

Frits was in 2012 op Roskilde. Een festival in Denemarken, ongeveer vijf keer zo groot als Lowlands! Er werd daar, om de optredens heen, een nummer door de speakers geknald. Dat werd natuurlijk hét anthem voor Frits en z'n posse voor Roskilde 2012.

Tom AKA 'Tom Heli' uit Harderwijk

Zo'n achttien jaar geleden fietste Tom, op twaalfjarige leeftijd, tussen de weilanden door naar het vliegveld waar hij naar helicopters ging kijken. Hij liet zich even gaan en ging helemaal mee met 'L'Amour Toujours' van Gigig D'Agostino... 

Wat is jouw Throwback Thursday Request?