21 april

Vandaag in: 1959 ... Robert Smith van The Cure wordt geboren

Zanger, gitarist en frontman extraordinaire Robert Smith wordt vandaag in 1959 geboren. Met The Cure verovert hij in de jaren ’80 de wereld.

Onbedoeld de zanger van The Cure

Van jongs af aan speelt Robert piano. Als hij samen met vrienden The Cure opricht is het dan ook de bedoeling dat hij gewoon de pianist wordt. De band verslijt meerdere zangers en denkt met ene Peter O’Toole eindelijk de geschikte persoon gevonden te hebben. Maar Peter gaat er vandoor, vlak voordat ze hun eerste plaat op gaan nemen. Omdat ze zo snel geen andere zanger kunnen vinden, besluit Robert de rol op zich te nemen.

Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me

Robert groeit langzaam in zijn rol als frontman. Hij valt op vanwege zijn steeds duister wordende make-up en zijn bijzondere teksten. Robert is de belangrijkste liedjesschrijver van de band als ze halverwege de jaren ’80 doorbreken. Vooral de plaat Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me is in 1987 een succes.

‘Boys Don’t Cry’

The Cure is uitgegroeid tot een iconische band en wordt door veel artiesten als grote inspiratiebron genoemd. Echt enorme hits scoort The Cure nooit, maar liedjes als ‘Boys Don’t Cry’ en ‘Lovesong’ staan bij veel mensen in het geheugen gegrift. De band is ook nog steeds live te zien, al is Robert Smith het enige overgebleven originele lid.

The Cure - 'Boys Don't Cry'

Ook op deze dag:


2012 - Carly Rae Jepsen staat op nummer 1 met ‘Call Me Maybe’

Je zou het gerust dé hit van 2012 kunnen noemen. Vandaag in 2012 stoomt Carley Rae Jepsen naar de hoogste plaats in de Mega Top 50 met haar monsterhit ‘Call Me Maybe’.

Folkliedje wordt popsong

Carly Rae Jepsen schrijft ‘Call Me Maybe’ samen met haar maatje Tavish Crowe. In eerste instantie is het bedoeld als folkliedje met akoestische gitaren, maar dan is daar opeens producer Josh Ramsey. Hij tovert het liedje om tot een ritmische en aanstekelijke popsong.

Grasmaaiende hunk

In de videoclip speelt Carly dat ze hopeloos verliefd wordt op de buurjongen. De videoclip is in alle opzichten behoorlijk cliché. Carly probeert de gespierde buurjongen op allerlei onhandige manieren te verleiden. De twist op het einde is grappig en onverwacht. Als Carly haar liedje voor de buurjongen heeft gezongen, schrijft hij zijn nummer op een velletje papier. Maar hij geeft zijn nummer niet aan Carly, maar aan de gitarist achter haar. Didn’t see that one coming!

‘Call Me Maybe’ is een wereldhit

Vandaag in 2012 scoort Carly Rae Jepsen een nummer 1-hit in de Mega Top 50. Ook in de rest van de wereld gaat ‘Call Me Maybe’ vlot over de toonbank. Overal ter wereld staat het nummer hoog in de hitlijsten en in maar liefst vijftien landen scoort Carly een nummer 1-hit. Ze scoort samen met Owl City nog een bescheiden hit met ‘Good Time’. Hierna blijft het een tijdje stil, totdat de zangeres in maart 2015 terugkomt met de single 'I Really Like You'. 

Lowlands 2012 zingt 'Call Me Maybe'

Carly Rae Jepsen - 'Call Me Maybe'

>> Check de site van de Mega Top 50


2008 - Het debuutalbum van The Last Shadow Puppets komt uit

Op 21 april 2008 komt het album The Age of the Understatement van The Last Shadow Puppets uit. De band is een project van Alex Turner, zanger van de Arctic Monkeys en Miles Kane, lid van The Rascals. De twee muzikanten raken bevriend als Kane's vorige band The Little Flames in het voorprogramma van the Arctic Monkeys speelt. Uit die vriendschap ontstaat The Last Shadow Puppets. Van het debuutalbum komen de singles 'The Age of the Understatement' en 'My Mistakes Were Made For You' uit.