Essential Christmas Tracks

HAEVN: "We wilden deze typische kersttrack echt eigen maken"

Hoor je de kerstbelletjes al rinkelen? Het is Kerstvakantie dus vraagt Michiel aan zes artiesten wat voor hen échte Essential Christmas Tracks zijn.  

'All I Want For Christmas Is You', 'It's Beginning To Look A Lot Like Christmas' en 'It's The Most Wonderful Time Of The Year'... Iedereen kent wel een aantal kerst klassiekers. Maar wat zijn nou echte Christmas Essentials? Samen met de hulp van zes artiesten, Diggy Dex, Causes, Lucas Hamming, Sunday Sun, Sue The Night en HAEVN, ging Michiel op zoek naar hun Essential Christmas Tracks. Je vindt alle Essential Christmas Track-optredens van alle artiesten op deze pagina.

Beluister de special:

Voor veel mensen begint het kerstseizoen pas als ze 'Driving Home For Christmas' van Chris Rea hebben gehoord. Zo zien de mannen van HAEVN dat ook. Daarom vonden ze het hoogtijd dat ze het nummer op hun manier uitvoerden, en dat is gelukt. Ze hebben het helemaal eigen gemaakt.

Luister naar het fragment:

Sue the Night: "Dit is niet een typisch kerstliedje maar zó mooi!"

'2000 Miles' van The Pretenders is er niet één die automatisch bij onder de categorie kerstklassiekers valt. Toch vindt Suus, van Sue the Night, dat het een echt kerstliedje is. Het gaat over het missen en het verlangen naar elkaar. Het gevoel van samen zijn hoort toch echt bij Kerstmis.

Luister naar het fragment:

Lucas Hamming: "Ik had vroeger een hekel aan deze track!"

Vraag je Lucas Hamming naar zijn favoriete kersttrack dan krijg je nu een heel ander antwoord dan vroeger. Had hij ooit nog een pesthekel aan 'Merry Christmas Everybody' van Slade, nu rockt hij hem vol trots en met een hoop gitaren.

Luister naar het fragment:

Sunday Sun: "Kerst is niet altijd leuk..."

Sunday Sun kiest een liedje van Sufjan Stevens als hun essentiële kersttrack. Hoewel ze de klassieke kerstnummers ook leuk vinden, hebben ze expres That Was The Worst Christmas Ever' gekozen. Het liedje benadrukt namelijk het feit dat Kerst niet áltijd leuk is.

Luister naar het fragment:

Causes: "Als we een kerstliedje doen, dan ook echt een cheesy klassieker!"

Causes, oftewel, Clauses, kiezen voor een échte Christmas classic. Kerst is natuurlijk niet compleet zonder Bing Crosby's 'White Christmas', en deze uitvoering mag je niet missen. Hij is op z'n zachts uitgedrukt echt kerstig! 

Luister naar het fragment:

Diggy Dex: "Ik doe 'Christmas In Hollis' maar wel met m'n eigen teksten."

Vraag Diggy Dex wat hij een hele toffe Christmas track vindt en hij komt aanzetten met een liedje van Run DMC! Maar voor zijn eigen versie is hij creatief aan de gang gegaan, hij heeft alle teksten voor deze uitvoering zelf geschreven. Vanaf nu heet deze track 'Wij Zijn'.

Luister naar het fragment:

Beluister de hele special: