Dua Lipa in 5 Essential Tracks

“Voor mij gaat ‘Be The One’ over de nummer één willen zijn in de muziekwereld.”

Dua Lipa bespreekt vijf liedjes die haar muzikaal hebben beïnvloed. En dat is een verrassende samenstelling, tracks van Stereophonics tot Pink komen voorbij. De verhalen en ervaringen bij deze songs vind je hier in 5 Essential Tracks met Dua Lipa.

Dua Lipa hoeft niet lang na te denken over de vijf tracks die haar muzikaal vormden. We spraken haar backstage bij de EBBA-Awards in Groningen over haar 5 Essential Tracks.

Dua Lipa won deze week bij de prestigieuze EBBA-Awards in Groningen maar liefst twee awards! De EBBA voor artiest uit Groot Brittannië en de Public Choice EBBA-Award. Europa loves Dua Lipa! Maar welke muziek was een inspiratiebron voor haar?

Beluister de special:

‘Be The One’ was de grote doorbraakhit van Dua Lipa. Een vriendin van haar schreef de track over een relatie, maar Dua Lipa heeft de tekst anders geïnterpreteerd. Voor haar gaat het over The One willen zijn in wat ze wilde gaan doen: doorbreken in de musicbizz.

“Dit was de track die voor mij alles veranderde. Met dit nummer gingen er deuren open en kon ik alles doen waar ik ooit van had gedroomd.”

Dua Lipa

Luister naar het fragment:

“Zet ‘Get This Party Started’ aan en ik wil alleen nog maar dansen!”

Niet alleen is ‘Get This Party Started’ van Pink een perfect feestanthem volgens Dua Lipa, het is ook nog eens goed voor een dosis nostalgische gevoelens:

“Ik zie mezelf al weer dansen in onze woonkamer, allemaal pasjes bedenken op de lyrics. Als ik deze track hoor denk ik meteen terug aan die good times.”

Dua Lipa

Luister naar het fragment:

“Whoa, Nelly was een heel persoonlijk album en daarom vond ik het geweldig.”

Dua Lipa houdt van Nelly Furtado. Op d'r elfde verjaardag dansde ze op 'Maneater' maar toch is het eerste album van Nelly speciaal voor Dua Lipa.

"Het is een geweldig album, ze heeft haar Spaanse roots gebruikt en het hele album voelde heel persoonlijk. Het was 100% haar."

Dua Lipa

Luister naar het fragment:

“Ik zong ‘Mr. Writer’ al mee zonder de tekst te kennen als m’n vader ‘m draaide”

De vader van Dua Lipa was een grote invloed in haar muzikale opvoeding. Zo zong ze als klein meisje al mee met 'Mr. Writer' van de Stereophonics.

"Destijds was 'Mr. Writer' gewoon de makkelijkste om mee te zingen, nu vind ik het echt ook geweldige muziek."

Dua Lipa

Luister naar het fragment:

“‘Hotter Than Hell’ is heel persoonlijk en heeft me door een moeilijke situatie geholpen.”

‘Hotter Than Hell’ schreef Dua Lipa wél na aanleiding van een relatie die uitging. Ze heeft heel bewust nagedacht over hoe ze wilde overkomen, daarom schreef ze het liedje expres niet met haarzelf in de slachtofferrol.

“Ik kwam in de studio en wilde niet zwak overkomen, dus ik veranderde het verhaal en deed alsof ik de overhand had in de relatie.”

Dua Lipa

Luister naar het fragment:

Beluister de hele special: