Jett Rebels Helden Special

"Wie zijn de muzikanten die een stempel op Jetts sound hebben gedrukt?"

Jett Rebel heeft een nieuwe single: 'Track Of Your Tears'. Waar haalt hij zijn inspiratie vandaag? Dat hoor, zie en lees je hier!

In deze special hoor je Michiel, Jett Rebel en zijn piano. Want Jelte sprak niet alleen met Michiel, hij liet ook horen door wie en waarom hij zich laat inspireren. Bekijk de video en alle covers van Jett Rebel in video en audio.

Bij 3FM hoor je iedere week de nieuwste muziek. Zo ook 'Tracks Of Your Tears', de kersverse single van Jett Rebel. Het nummer is afkomstig van Don't Die On Me Now, Jetts laatste studioalbum.

Als je zijn muziek hoort, herken je vele invloeden. In deze MetMichiel special vertelt Jelte over zijn vijf muzikanten helden, over de muzikanten die hem hebben geïnspireerd: Paul Simon, Joni Mitchell, Brian Wilson, Toto en Foreigner.

Jett Rebel staat in MetMichiel een week lang in de schijnwerpers. Michiel maakte een documentaire-special over hem, en zijn vijf muzikale helden: Paul Simon, Joni Mitchell, Brian Wilson, Toto en Foreigner. Deze muzikanten hebben Jelte geïnspireerd bij het maken van zijn debuutalbum Hits For Kids (oktober, 2014). In de docu vertelt Jelte over zijn helden en laat hij op piano horen waarom hij deze muzikanten bijzonder vindt.

"'Bridge Over Troubled Water', dat is een onbegrijpelijke classic"

Paul Simon

Natuurlijk kun je een tijdloos album maken, maar je hele carrière blijven leren en ontwikkelen, daar heeft Jelte grote bewondering voor! Zoals Paul Simon deed. Samen met Art Garfunkel maakte hij de ene na de andere tijdloze klassieker. Pas tijdens zijn legendarische soloalbum Graceland had hij het liedjes en teksten schrijven naar eigen zeggen écht door. Als je dat na al die jaren durft te zeggen, ben je een grote.

Luister naar het fragment:

“Toto I is echt gewoon een meesterwerk al.”

Toto

Toto begon als groep sessiemuzikanten. Ze hadden al voor veel grote artiesten gespeeld toen ze besloten  zelf een band op te richten. Dat leverde het ene mooie nummer na het andere op. Jelte kan moeilijk kiezen welk liedje zijn favoriet is.

Luister naar het fragment:

“Als je verliefd bent en je luistert Joni Mitchell, dan krijg je een soundtrack voor je vlinders.”

Joni Mitchell

Joni Mitchell is iemand die haar gehele carrière blijft leren en ontwikkelen. Volgens Jelte is er voor elke bui en voor elke emotie wel een bijpassend album of nummer. Joni's album Blue valt goed bij Jelte: als je verliefd bent, geeft Joni voor elke vlinder in je buik een soundtrack.

Luister naar het fragment:

"Brian Wilson kan niet, nooit, ontbreken."

Brian Wilson

Brian Wilson, de belangrijkste tekstschrijver van The Beach Boys, wilde eigenlijk het liefst alleen mooi mooie liedjes maken. Zijn broers daarentegen waren juist voorstander van commerciële hits. In het begin moest Brian zich nog wel eens schikken naar die commerciële wil, maar later dreef hij zijn zin door en maakte hij het ene meesterwerk na het ander, waaronder de klassieker 'God Only Knows'.

Luister naar het fragment:

“Als je ‘Waiting For A Girl Like You’ aanzet, zit je meteen in die kille rillerige kamer”

Foreigner

Jelte zat met z’n producer in de auto, vlak na het voltooien van alle liedjes van het album toen dit nummer op de radio kwam. Die sfeer, die wil ik, riep hij meteen. Z’n manager kende via-via de producer en wist ‘m te strikken voor de productie van Hits for Kids. Als je dit nummer hoort, zit je meteen in een kille 80’s-kamer, aldus Jelte.

Luister naar het fragment: